ПОРТАЛ
15 грудня 2016, 12:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Лисянські лісівники для новорічних потреб взялися вирощувати сосну кримську

Традиційно до новорічних свят черкаські лісівники вирощують на спеціальних шкілках ялини та сосни. І з кожним роком готують усе нові сюрпризи, підлаштовуючись до попиту громадян.

Лисянські лісівники для новорічних потреб взялися вирощувати сосну кримську

Розширити новорічний асортимент вирішили і у Лисянському лісгоспі. Тут взялися вирощувати для святкових потреб сосну кримську. Від звичної для наших країв сосни вона різниться довгою та пишною хвоєю, тож без сумніву, знайде свого покупця, переконані лісівники.

Як розповідає головний лісничий Лисянського лісгоспу Віталій Марусіч, для підприємства – це своєрідний експеримент. Вперше, вирощені сіянці цієї породи, тут висадять у шкілку. А підготували їх немало – близько 5 тисяч штук. Саме стільки виростили у теплиці Лисянського лісництва.

Яким же буде результат – покаже час. Щоб зростити деревце зростом до одного метра знадобиться кілька років. – Утім, лісівники звикли працювати на довгострокову перспективу, а не гнатися за швидким результатом, – говорить директор Лисянського лісгоспу Володимир Штанько. – Тим більше, що лісгосп має чим порадувати споживачів, адже про новорічний асортимент подбали заздалегідь.

Тож окрім традиційних сосон тут пропонують до свят ще й ялину європейську.