ПОРТАЛ
16 січня 2017, 19:14

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Покращити енергопостачання в Черкаському районі сподіваються завдяки новим лініям

У Черкаській РДА розглянули перспективи будівництва електричної підстанції 330 кВ «Тальне» та повітряних ліній електропередачі напругою 330 кВ «Тальне — Поляна» і « Побузька — Тальне» на території району.

Покращити енергопостачання в Черкаському районі сподіваються завдяки новим лініям

У роботі наради взяли фахівці профільних служб, які обговорили технічні моменти реалізації проекту, який зачепить і частину території Черкаського району. Нині ДП НЕК «Укренерго» розробляє техніко-економічне обґрунтування проекту. Запропоновано 4 варіанти, з яких обрано найоптимальніший з врахуванням природних, промислових та демографічних особливостей району. Тож учасники наради висловили свої думки і пропозиції, інформують у Черкаській РДА. Підсумовуючи їх, заступник голови райдержадміністрації Петро Коренюк наголосив, що безумовно, реалізація цього проекту є важливою для району, адже дасть можливість насамперед покращити надійність постачання електроенергії.

- На сьогодні це особливо актуально в сфері того, що з подорожчанням природного газу та дров домогосподарства переходять на опалення електрикою. Тому райдержадміністрація буде надавати сприяння у будівництві даних електроліній. Проте, в проектну документацію слід внести певні корективи з тим, щоб якомога менше уникнути проблем щодо природного ландшафту, з врахуванням природних, промислових та демографічних особливостей району, а також вивчити громадську думку, - зазначив посадовець.