ПОРТАЛ
8 лютого 2017, 15:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

КП «Фармація» та «Облпаливо» перестали накопичувати борги

Ситуація на головних комунальних підприємствах-боржниках області є контрольованою. У цьому запевнив голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, звітуючи про їх роботу на прес-конференції.

КП «Фармація» та  «Облпаливо» перестали накопичувати борги

«Фармація», «Облпаливо», готельний комплекс «Дніпро» — ті комунальні підприємства, які викликали чимало запитань та мали і деякі досі мають чималі заборгованості, пише «Вичерпно».

- Нам вдалося досягти того, що «Фармація» залишилася у комунальній власності обласної ради. І на сьогоднішній день підприємство припинило нарощувати борги і навіть є динаміка погашення боргів за минулі роки. І якщо вона збережеться протягом бюджетного року підприємству вдасться погасити всі борги, — розповів Олександр Вельбівець.

Так само непрості часи переживає КП «Облпаливо»: за рішенням господарського суду там запроваджена процедура санації. На думку посадовця, до такого стану підприємство доводилося свідомо, щоб потім отримати у приватну власність через спрощену і дешеву процедуру викупу майно боржника під час його ліквідації.

- Таку негативну динаміку нами припинено. Ще є протистояння з боку ради кредиторів, але поки що ситуація нами контрольована: рівень доходів від оренди об’єктів покриває рівень витрат, пов’язаних із заробітною платою і всіма обов’язковими платежами, - додав він.