ПОРТАЛ
8 лютого 2017, 18:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Уманські селяни вирішили змінити орендаря ставка у Ладижинці

12 справ стосовно оренди земельних ділянок під водними об’єктами розглянули в ході чергового засідання комісії ОДА. Кілька справ заявників погодили включити до переліку об’єктів, що виставлятимуться на земельні торги, частину – залишили на доопрацювання.

Уманські селяни вирішили змінити орендаря ставка у Ладижинці

Не оминули увагою і справу щодо оренди ставка у с. Ладижинка на Уманщині. Уже тривалий час сільська рада та місцеві жителі невдоволені діями тутешнього орендаря.

Сільський голова Ладижинки Сергій Цоколенко, котрий прибув на засідання, запевняє, що від громадян неодноразово надходили скарги щодо порушення орендарем законодавства в частині загального водокористування. Зважаючи на те, що термін оренди завершився, сільська рада, за результатами проведених сходок села, подала клопотання до обласної адміністрації про винесення об’єкта на аукціон.

– Орендарі водних об’єктів мають діяти в межах закону, при цьому зважати й на думку громади, – наголосив перший заступник голови ОДА Віталій Коваль.

Як зазначив керівник юридичного відділу апарату обласної адміністрації Вадим Губенко, ОДА, будучи розпорядником об’єкту, у такому випадку може ініціювати виставлення об’єкта на аукціон, аби потенційні орендарі могли надати в подальшому конкурентні пропозиції. Відтак одноголосно вирішили про необхідність проведення торгів.