ПОРТАЛ
25 лютого 2017, 13:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Майже півтисячі ліфтів у Черкасах – під загрозою зупинки

З 1 березня в Черкасах може бути вимкнено близько 500 ліфтів, які знаходяться на обслуговуванні КП «Соснівська СУБ». Все через те, що на сьогодні підприємством не підписано додаткову угоду з СРБП «Черкасиліфт» про продовження терміну подальшої співпраці.

<b>Майже півтисячі ліфтів у Черкасах – під загрозою зупинки</b>

Причиною зволікання стала ціна послуги. Як пояснив «Про все» директор комунального підприємства «Соснівська СУБ» Роман Моторний, замість 230 тис. грн. «Черкасиліфт» відтепер просить 430 тис. грн., яких на рахунках служби просто немає.

– Ми погодимося підписати додаткову угоду лише у випадку повернення ціни на попередній рівень, – зазначив Роман Моторний

У свою чергу, директор СРБП «Черкасиліфт» Петро Сороколєт наголошує, що нові тарифи цілком справедливі і обґрунтовані. За його словами, базова ціна за обслуговування одного ліфта в місяць не змінювалась ще з 2007 року і становила 395,93 грн. І тоді вона вираховувалась з тодішнього рівня мінімальної заробітної плати - 460 грн.

– Ми здійснили перерахунок базової ціни, виходячи з мінімальної зарплатні 1600 грн., яка ще діяла у листопаді. Тож зараз ціна обслуговування одного ліфта складає 726,09 грн, що і було зазначено в додатковій угоді. Це при тому, що ми не брали до уваги факт підвищення мінімальної зарплатні з 1 січня цього року, – зауважив директор "Черкасиліфта".

Він також зауважує, що відключення ліфтів у разі закінчення терміну угоди про обслуговування є цілком законним. Термін попередньої угоди закінчується 28 лютого, тож, відповідно, з 1 березня може бути припинено техобслуговування.

Наразі у СУБі намагаються знайти іншу підрядну організацію, яка погодиться обслуговувати черкаські ліфти.