ПОРТАЛ
1 липня 2014, 12:22

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На капремонт одного з цехів «Азоту» витратять 15 мільйонів

ПАТ «АЗОТ» розпочав плановий капітальний ремонт на виробництві аміаку в цеху А-5. Загальний обсяг інвестицій, спрямований на реалізацію запланованих в цеху проектів, складе близько 15 мільйонів гривень, інформують у прес-центрі ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.

– Ми вже почали виконувати планові роботи в цеху, призупинивши виробіток продукції на час ремонту. Серед суттєвих заходів – опосвідчення ізотермічного сховища для зберігання аміаку, заміна каталізатора, проведення експертного обстеження аміачних трубопроводів. Визначений комплекс робіт спрямований на відновлення працездатності обладнання, підвищення його ефективності, надійності та безпечної експлуатації, – зазначає Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.

Одним із масштабних заходів капітального ремонту стане опосвідчення ізотермічного сховища для зберігання рідкого аміаку місткістю 10 тисяч тонн. На сьогодні з нього вже повністю відвантажили продукцію. Фахівці цеху проводять технологічні операції з відігріву ємності, оскільки рідкий аміак зберігався при температурі мінус 32 – мінус 34оС. Після відігріву пройдуть операції продувки від залишків аміаку та вентиляції для створення необхідних умов з відкриття і проведення робіт всередині апарату. Надалі сховище підготують для внутрішнього огляду та діагностики фахівцями експертної організації «ДІЕКС».

Ще одним важливим заходом капремонту стане заміна каталізаторів у реакторі метанування та в реакторі гідрування сіркових сполук, що сприятиме підвищенню ефективності очищення від оксидів вуглецю та сіркових сполук.

Крім того, роботи пройдуть і на інших відділеннях агрегату.

Усі роботи мають завершитися наприкінці липня.