ПОРТАЛ
18 лютого 2017, 08:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині ліквідували конвертцентр з обігом у 118 мільйонів

У Черкаській області співробітники податкової міліції ліквідували конвертаційний центр з обігом 118 мільйонів гривень.

 <b> На Черкащині ліквідували конвертцентр з обігом у 118 мільйонів</b>

Під час розслідування кримінального провадження було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам Черкаської, Дніпропетровської та Київської областей послуги з незаконного формування податкового кредиту та переведення грошей на рахунках у готівку.

Для документального оформлення фіктивних угод зловмисники використовували як фіктивні компанії, так і підприємства-імпортери. Далі реальні підприємства перераховували безготівкові кошти на рахунки підконтрольних учасників центру підприємств за нібито надані послуги або куплені товари. Після цього кошти знімали готівкою через банкомати і каси банків та в подальшому разом із фальшивими документами передавали клієнтам – замовникам за вирахуванням 10-12% винагороди за незаконні послуги, повідомляють у фіскальній службі області.

Загальний обсяг виведених в тіньовий обіг коштів протягом 2016 – 2017 років склав понад 118 мільйонів гривень, втрати бюджету лише з ПДВ становлять майже 20 мільйонів.

Встановлено також основні компанії-вигодонабувачі. В результаті проведених у Києві та Дніпрі п’яти обшуків було виявлено та вилучено понад 300 тисяч гривень готівки, 35 печаток підприємств, комп'ютерну техніку, засоби зв’язку, первинні фінансово-господарські документи і чорнові записи.

Слідчі дії тривають.