ПОРТАЛ
19 вересня 2011, 19:44

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах відновленно роботу річкового порту

У Черкасах відновленно роботу річкового порту

З метою розвитку інфраструктури області та забезпечення усіх можливих видів транспортного сполучення: водного, повітряного та суходільного, у Черкасах було відкрито відреконструйований річковий порт. Знаковим є те, що нове життя в нього вдихнули напередодні його 50-річного ювілею. Участь в урочистостях з нагоди відкриття взяли Віце-прем’єр-міністр України-Міністр інфраструктури України Борис Колесніков, голова облдержадміністрації Сергій Тулуб, голова обласної ради Валерій Черняк, черкасці та гості міста.

Вітаючи присутніх, Сергій Борисович зазначив: «Сьогодні ми разом з вами піднімаємо прапор над цим об’єктом та відкриваємо цей річковий порт. Між Каневом, Черкасами та Чигирином буде ходити водний транспорт. Зараз ми з Борисом Вікторовичем відкрили судноплавство від Канева до Черкас і сюди прямують 225 перших туристів на пароплаві. Я хочу сказати одну річ – завдяки підтримці Президента України, Уряду України, особистої участі Бориса Вікторовича Колеснікова сьогодні є можливість нам разом перерізати цю стрічку і відкрити цей річковий порт».

І зрештою настала ця урочиста мить, що традиційно символізує відкриття нового об’єкту. Гідно виконали цю почесну місію Борис Колесніков, Сергій Тулуб та Валерій Черняк. Освятив новобудову Митрополит Черкаський і Канівський Владика Софроній.

Сьогодні річковий вокзал оновлено. Повністю замінено аварійний дах, проведено внутрішні й фасадні оздоблювальні роботи. При цьому вдалося зберегти архітектурну форму будівлі. Тепер тут розміщені квиткові каси, кімната матері й дитини, туалети (серед них і для людей з обмеженими можливостями), у фойє стоять зручні, м’які крісла. На другому поверсі порту відкрито кафе. А сам приплав, завдовжки 128 метрів, розрахований на прийом трьох річкових суден. Сьогодні, оновлений у стислі терміни (лише у березні цього року голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб дав відповідне доручення), Черкаський річковий вокзал увійшов до системи з чотирьох приплавів, збудованих у Черкасах, Адамівці і в Каневі (разом з комплексом «Авто-ріка»), яка стане єдиним комплексом – Міжнародним транспортно-пасажирським логістичним центром.

Черкаська область добре пам’ятає важливість річкового порту для перевезення пасажирів, а також змістовного відпочинку і дозвілля. Тому його відновлення – це дарунок Черкащини всій Україні, реальний внесок в підготовку об’єктів для прийняття учасників та вболівальників чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Запуск таких проектів створює реальні умови для підприємництва, туризму, дає новий поштовх до розвитку інвестиційної діяльності. Тим самим відроджуються традиції судноплавства на Дніпрі і закладаються нові перспективи розвитку річкової флотилії України.

За матеріалами:  www.oda.ck.ua