ПОРТАЛ
15 лютого 2012, 16:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаська митниця облаштує інформаційні термінали

<div class="dr_in_to_news"></div> Черкаська митниця облаштує інформаційні термінали

Черкаські митники розпочали роботу з облаштування інформаційними терміналами приміщень для декларантів. Головне завдання програмно-технічного модулю «Інформаційний термінал» унеможливити суб’єктивний вплив посадової особи на регулювання процесів митного оформлення. Про це під час робочої зустрічі з суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності розповіли представники Черкаської митниці. На їх переконання, таке нововведення вдосконалить процедури митного контролю та оформлення товарів, повідомляють у прес-службі установи.

Встановлення інформаційних терміналів з 15 лютого розпочалося по всій Україні. За словами голови Держмитслужби Ігоря Калєтніка, за півроку ними буде облаштовано усі без винятку місця митного оформлення. Їх в Україні 282.

«За допомогою такого терміналу суб’єкт ЗЕД сам буде заносити дані про свій вантаж і отримувати відповідний талон, в якому буде вказано час прийняття до митного оформлення. Таким чином буде подвійний контроль з боку бізнесу і з боку посадової особи, яка має забезпечити таке митне оформлення. Це унеможливить порушення часових нормативів та мінімізує людський фактор», -підкреслив голова Держмитслужби.