Про появу в Україні здорової солі вітчизняного виробництва заговорили на XVII Національному конгресі кардіологів. Професор Юрій Сіренко розповів, чому варто замінювати чисту натрієву сіль на збалансовану сіль SOLENA з калієм і мікроелементами.
Фірмовий стенд компанії, де було презентовано різновиди сольових сумішей SOLENA, привернув неабияку увагу учасників конгресу.
«Тепер лікарі можуть запропонувати людям, особливо тим, хто вже має серцево-судинні проблеми, здорову альтернативу замість простого обмеження вживання солі. Для людини це можливість, не змінюючи своїх смакових звичок, покращити свій стан», – відзначив директор черкаської компанії-виробника «Венд» Олександр Романенко.
У Черкасах за останні три роки захворюваність на інфаркт міокарда зросла на 11%, інсульти на 16%. Україна очолює список країн за поширеністю серцево-судинних захворювань. А однією з основних причин їхнього розвитку є надмірне вживання солі, що призводить до надлишку натрію і дефіциту калію. Це спричиняє порушення кров’яного тиску та роботи серця.
Заміна солі на сольові суміші сприятливо позначиться на нормалізації сольового балансу, кров'яного тиску, а також вирішить проблему нестачі калію, магнію та інших необхідних для здоров'я серця та всього організму мікроелементів. Адже досвід фінів, отриманий за 30 років в ході програми оздоровлення нації «Північна Карелія», довів ефективність застосування аналогічної солі, яка зробила можливим скоротити смертність від серцево-судинних захворювань в 7 разів і збільшити середню тривалість життя на 13 років.