ПОРТАЛ
2 жовтня 2016, 13:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаську інноваційну сіль із калієм презентували на Національному конгресі кардіологів

Про появу в Україні здорової солі вітчизняного виробництва заговорили на XVII Національному конгресі кардіологів. Професор Юрій Сіренко розповів, чому варто замінювати чисту натрієву сіль на збалансовану сіль SOLENA з калієм і мікроелементами.

Черкаську інноваційну сіль із калієм презентували на Національному конгресі кардіологів

Фірмовий стенд компанії, де було презентовано різновиди сольових сумішей SOLENA, привернув неабияку увагу учасників конгресу.

«Тепер лікарі можуть запропонувати людям, особливо тим, хто вже має серцево-судинні проблеми, здорову альтернативу замість простого обмеження вживання солі. Для людини це можливість, не змінюючи своїх смакових звичок, покращити свій стан», – відзначив директор черкаської компанії-виробника «Венд» Олександр Романенко.

У Черкасах за останні три роки захворюваність на інфаркт міокарда зросла на 11%, інсульти на 16%. Україна очолює список країн за поширеністю серцево-судинних захворювань. А однією з основних причин їхнього розвитку є надмірне вживання солі, що призводить до надлишку натрію і дефіциту калію. Це спричиняє порушення кров’яного тиску та роботи серця.

Заміна солі на сольові суміші сприятливо позначиться на нормалізації сольового балансу, кров'яного тиску, а також вирішить проблему нестачі калію, магнію та інших необхідних для здоров'я серця та всього організму мікроелементів. Адже досвід фінів, отриманий за 30 років в ході програми оздоровлення нації «Північна Карелія», довів ефективність застосування аналогічної солі, яка зробила можливим скоротити смертність від серцево-судинних захворювань в 7 разів і збільшити середню тривалість життя на 13 років.