ПОРТАЛ
20 січня 2017, 08:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Прокуратура намагається повернути місту незаконно проданий дитсадок

Черкаською місцевою прокуратурою до господарського суду Черкаської області подано позовну заяву про витребування нерухомого майна, що входило до складу майнового комплексу дошкільного навчального закладу № 50 «Світлофорчик» Черкаської міської ради.

Прокуратура намагається повернути місту незаконно проданий  дитсадок

Вказане нерухоме майно вибуло з власності територіальної громади міста Черкаси на виконання рішення Черкаської міської ради згідно договору купівлі – продажу, укладеного між департаментом економіки та розвитку Черкаської міської ради та фізичною особою-підприємцем, зазначають у прес-службі Черкаської місцевої прокуратури.

В подальшому, за втручання органів прокуратури, вищезазначене рішення Черкаської міської ради визнано незаконним та скасовано в судовому порядку, а договір купівлі – продажу нерухомого майна визнано недійсним.

Оскільки передумовою вибуття спірного майна з власності територіальної громади міста Черкаси слугувало рішення Черкаської міської ради, прийняте всупереч положенням законодавства України, а отже і всупереч волі самої територіальної громади, на даний час вживаються всі необхідні заходи щодо витребування майна від теперішнього власника на підставі ч. 1 ст. 388 Цивільного кодексу України.