ПОРТАЛ
2 лютого 2017, 14:58

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Реконструювати систему водопостачання у Золотоноші хочуть за кошти ЄБРР

Планами на 2017 рік поділився з журналістами міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський. Не обійшов увагою і одне з найбільш актуальних для міста питання – реконструкції системи водопостачання. Нагадаємо, що численні пориви торік додали чимало клопотів як золотонісцям, так і комунальникам. Що вже зароблено і що планують зробити інформує видання zolotonosha.ck.ua.

Реконструювати  систему водопостачання у Золотоноші хочуть за кошти ЄБРР

- Розпочинаємо активну стадію реконструкцію колектора, нещодавно отримали перший транш. Враховуючи те, що кошти надійшли наприкінці року, то довелося робили зміни до проекту: на одну частину оплатили роботи, здійснені фактично, а на іншу – придбали труби на всю довжину реконструкції (7 кілометрів). Всі кошти використані не були, тому 7 мільйонів мусили повертати до бюджету, - зазначив Войцехівський.

Він також зауважив, що уже готовий проект реконструкції і самої вулиці Шевченка. Однак її ремонт, не зможеуть розпочати, доки не буде покладено труби. Частину придбаних труб золотонісці вже можуть бачити на центральній вулиці.

За словами очільника Золотоноші, окрім коштів, що виділяються із Держбюджету, місто працює ще й над кредитом Європейського банку реконструкції та розвитку.

- Як не крути, держава не зможе нам надати таку велику суму на повну реконструкцію системи водопостачання. А потреба вже настала! Ця зима остаточно оголила катастрофічність стану інфраструктури, закладеної ще в далекі радянські часи, - зазначив мер. - Маю надію, що цього року вже буде виділено перший транш, адже всі необхідні документи ми підготували, перевірки та аудит пройшли. Певний період місто, на жаль, буде суттєво розритим, але ми мусимо це пережити, щоб із наших кранів нарешті текла справді якісна вода.