ПОРТАЛ
15 грудня 2016, 15:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Канівщині зменшилася кількість зареєстрованих безробітних

З початку року в Канівському центрі зайнятості було зареєстровано 910 безробітних. Це на 32% менше, ніж у минулому році. А от кількість вакансій хоч і незначною мірою, але зросла.

На Канівщині зменшилася кількість зареєстрованих безробітних

З початку року в центрі зайнятості актуальними були 1498 вакансій. Порівняно з аналогічним періодом 2015 року кількість вакансій зросла на 1% (15 вакансій). Протягом січня-листопада центр зайнятості співпрацював з 239 роботодавцями. Це на 16 більше, ніж у відповідному періоді минулого року. «Канівський МРЦЗ має один із найкращих показників співвідношення кількості зареєстрованих вакансій та чисельності працівників центру зайнятості. На одного працівника центру зайнятості припадає 94 вакансії проти 93 вакансій у січні-листопаді минулого року», – відзначила директор Канівського міськрайонного центру зайнятості Надія Коломієць.

Завдяки професійній роботі фахівців центру вдається максимально задовольнити кадрові потреба запити роботодавців. Цього року рівень укомплектування вакансій перевищує 89%.

За сприяння служби зайнятості за 11 місяців отримали роботу 1335 осіб, з них 575 безробітних. «При цьому 692 особи, а це 52%, працевлаштувалися в пошуковий період до набуття статусу безробітного», – підкреслила Надія Коломієць.

190 безробітних пройшли професійне навчання за направленням служби зайнятості. Розуміючи проблеми сьогодення 11 осіб віком старше 45 років отримали ваучери на навчання за професією кухар.

Для додаткової матеріальної підтримки у період пошуку основного місця роботи до участі у громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 460 осіб.

Протягом 2016 року профорієнтаційними послугами було охоплено 4841 особу, які отримали 13367 послуг.

З початку року допомогу по безробіттю отримували 1478 безробітних, що на 23,6 % менше, ніж у минулому році. Середній термін тривалості виплати допомоги по безробіттю становив 111 календарні дні, що на 6 календарний день менше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Станом на 1 грудня в центрі зайнятості перебувало 449 безробітних, а допомогу отримували 356 осіб.

Турбота про людину, яка опинилася без роботи, завжди була і залишається основним принципом діяльності фахівців Канівського центру зайнятості.