ПОРТАЛ
2 вересня 2013, 12:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Найвищі зарплати на Черкащині фіксувалися у сферах транспорту, держуправління та оборони

Найвищі зарплати на Черкащині фіксувалися у сферах транспорту, держуправління та оборони

У липні середній розмір номінальної заробітної плати штатних працівників на Черкащині становив 2868 грн., що у 2,5 раза вище рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму на одну працездатну особу (1147 грн.).

Як інформують у Головному управлінні статистики в Черкаській області, це складає 98,5% від зарплати у червні 2013р. та 108,4% порівняно з липнем минулого року.

Найвищий рівень оплати праці спостерігався у транспорті, державному управлінні й обороні; обов`язковому соціальному страхуванні, фінансовій та страховій діяльності, де заробітна плата працівників перевищила середній показник по економіці відповідно в 1,2–1,4 раза.

Значно нижче, ніж у середньому по області, оплачувалася праця зайнятих у поштовій та кур`єрській діяльності, тимчасовому розміщуванні й організації харчування, де рівень заробітної плати не перевищив 60% від середнього по економіці області

За січень-липень порівняно з відповідним періодом 2012 року середньомісячна заробітна плата зросла на 8,1% і становила 2643 грн.