ПОРТАЛ
10 травня 2015, 08:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Монастирищині розвивають виноградарство

Виноградарі та винороби західної Черкащини взялися активно розвивати цю галузь. Навіть зареєстрували власну громадську організацію. Найбільші осередки затятих виноробів – на Монастирищині, Уманщині, Христинівщині, Тальнівщині та Жашківщині.

<b> На Монастирищині розвивають виноградарство </b>

Уже не перший рік тут влаштовують семінари та дегустації для виноробів та виноградарів. «Нам треба зберігати і розвивати українські традиції виноробства. Крим відійшов від нас. Тому маємо розвивати власне виробництво вина, поширювати свій досвід, який маємо», – розповідає порталу «Діловий регіон» голова ГО «Спілка виноградарів та виноробів Монастирищенського району» Володимир Фещенко.

Тут на західній Черкащині налічується близько двох десятків затятих прихильників виноробної справи. Вони реанімують та поширюють морозостійкі сорти, мають напрацювання у вирощуванні винограду та догляді за виноградниками в прохолодній кліматичній зоні. Місцеві винороби намагаються розширити асортимент та покращити сорти вин. Тому восени їздили під Молдову закуповувати посадковий матеріал.

«Ми зараз працюємо над виготовленням вин на зразок «Букету Молдавії» – із рослинними лікувальними добавками», – говорить Володимир Фещенко.

Сам Володимир Олексійович навіть облаштував власний винний погріб з дегустаційною залою.

Для нашої кліматичної зони виноградники не властиві, але завдяки тяжкій та наполегливій праці міцного осередку зацікавлених людей ця справа розвивається та просувається.