ПОРТАЛ
27 червня 2014, 08:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині хочуть повернути французького інвестора

Відновити будівництво заводу із виробництва консервованих овочів «Бондюель» та повернути довіру французького інвестора має намір нова обласна влада. Про це під час зустрічі з представниками інвестора повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Нагадаємо, компанія мала намір збудувати потужний переробний завод на території Черкаського району – в с. Худяки, та планувала інвестувати у цей проект близько 40 млн. євро. Втім через бюрократичну тяганину, замість обіцяного сприяння, та бездіяльність чиновників – ці наміри так і залишилися на папері. Тож «Бондюель» наприкінці 2012 року відмовилася від будівництва заводу. Чи змінить інвестор своє рішення покаже час і дії нової влади.

- На поточний момент тема інвестицій в Черкаси з боку Бондюелю поки що не актуальна, але це питання повністю не закрито, - зазначив керуючий компанією ЖЕРІКО Франс Жеремі Бутью. Натомість він пообіцяв передати президенту компанії про наміри обласної влади відновити співпрацю та цілковите сприяння у реалізації проекту.

Якщо інвестор захоче відновити будівництво, обласна влада обіцяє допомогу у відновленні дозвільної документації, терміни якої на сьогодні застаріли, та інвестиційний супровід на всіх етапах реалізації проекту. Такі наміри планують закріпити відповідним меморандумом.

За словами Жеремі Бутью, французькі інвестори дещо з побоюваннями цікавляться Україною, що пов’язано з нинішньою політичною ситуацією. Проте він сподівається, що за кілька місяців, що з більшою ймовірністю йому вдасть залучити інвестора в регіон. Окрім Бондюелю він знає ще одну компанію, яка зацікавлена в тому, щоб інвестувати в Україну. Жеремі Бутью пообіцяв у першу чергу розповісти інвестору про Черкащину.