ПОРТАЛ
2 жовтня 2016, 17:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Умови програми «теплих» кредитів змінено

Під час засідання Уряду 27 липня 2016 року прийнято зміни до Програми «теплі кредити» (постанова Уряду № 589) в частині коригування розподілу коштів для фізичних осіб на заходи з енергозбереження та розміру відсотків відшкодування частини суми кредиту.

Умови програми «теплих» кредитів змінено

Зазначені зміни до чинної Програми лише у вересні були опубліковані на офіційному сайті Кабміну.

Прийнятий акт передбачає, що фізичні особи віднині зможуть брати кредити на енергозберігаючі заходи та матеріали з відшкодуванням державою суми кредиту у розмірі 35 % (але не більш як 12 000 гривень за одним кредитним договором), замість 30% (не більш як 14 000 гривень за одним кредитним договором), незалежно від того, чи отримують такі фізичні особи субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, чи ні.

До прийняття відповідних змін діяла норма, що відшкодування для фізичних осіб, які отримують субсидію, становить 70 % від суми кредиту, інформують у Черкаській ОДА.

Натомість варто зазначити, що у разі, коли «теплий кредит» буде брати ОСББ, власники квартир, які отримують субсидію, мають право на відшкодування державою 70 % суми кредиту (але не більш як 14 000 гривень в розрахунку на одну квартиру багатоквартирного будинку за одним кредитним договором).

Слід наголосити, що кредитні зобов’язання, які були взяті позичальниками до набрання чинності змін до постанов, будуть виплачуватися згідно з Порядком, що діяв на час отримання кредиту.

Таким чином, зміни до Програми «теплих кредитів» стосуються лише розміру відсотків суми кредиту, який відшкодовується державою для фізичних осіб, незалежно від наявності факту отримання субсидії.