ПОРТАЛ
24 січня 2017, 20:13

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Орендар заборгував 45 тис грн за використання земель на Канівщині

Прокуратурою вивчено стан дотримання суб’єктами господарювання Канівського району вимог законодавства та умов використання земельної ділянки, отриманої через аукціон.

Орендар заборгував 45 тис грн за використання земель на Канівщині

Встановлено, що товариство, зареєстроване в м. Черкаси, за результатами проведених Головним управлінням Держземагенства в Черкаській області земельних торгів, в кінці 2015 року отримало право оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею 61 га. Призначалися вони для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, і розташовані в адміністративних межах Мартинівської, Пекарівської та Межиріцької сільських рад.

Умови використання землі були прописані у відповідних договорах. Проте, всупереч цьому, товариство до цього часу не зареєструвало договір оренди, не сплатило орендну плату, яка в річному обсязі становить 45 тис.грн., та не провело агрохімічне обстеження орендованої земельної ділянки, зазначають у Золотоніській місцевій прокуратурі.

Вказане є підставами для розірвання договору оренди землі.

А тому, заступником керівника Золотоніської місцевої прокуратури в січні до Господарського суду Черкаської області пред’явлено 4 позовні заяви про стягнення з вказаного товариства 45 тис.грн. боргу та розірвання договорів оренди землі.